Vinkjøleskap kjøpsguide

Et vinkjøpeskap er perfekt for vinsamlingen din. Et vinkjøpeskap lagrer vinen din i varmere temperaturer enn det et vanlig kjøleskap gjør. Med andre ord er det laget spesifikt som en vinkjøler. Dette passer svært godt til rødvin, hvitvin, champagne og andre sprudlende viner. Denne guiden vil ta for seg noe av det viktigste du trenger å vite for å kjøpe et nytt vinkjøleskap.

Om vinlagring

En kjølig temperatur er viktig, men ikke for kjølig. Å lagre vin med en temperatur over 21 grader celsius vil eldre vinen raskere, og hvis temperaturen øker kan du potensielt ødelegge vinens smak og aroma. Hvis du i motsetning lagrer vinen for kaldt kan vinen fryse og væsken og føre til at korken presses ut. En foretrukket temperatur er mellom 7° C og 18° C hvor den perfekte temperaturen er 12-13°C. En stødig temperatur er viktig når man lagrer vin. Når du lagrer vin er det viktig å unngå store svingninger i temperatur. Dette kan enkelt gjøres med et vinkjøleskap.

Hva er forskjellen mellom et vanlig kjøleskap og et vinkjøleskap?

Du lurer kanskje på om du kan lagre vinen din i et vanlig kjøleskap. Det korte svaret er nei. Det er flere grunner til at du bør unngå å lagre vinen din i et vanlig kjøleskap. Et vanlig kjøleskap er kjøligere enn et vinkjøleskap som gjør at temperaturen ikke er optimal for vinen. Om du har vinen i et vanlig kjøleskap med masse mat i, kan dette potensielt føre til at lukt fra mat penetrerer korken og vinen får en ubehagelig smak. Vin bør lagres med annen vin og ikke med mat. Et vinkjøleskap er spesiallaget for å oppnå de beste forholdene for vinen, så det er helt klart det beste valget om du ønsker at vinen din skal holde seg bra langsiktig. For et variert utvalg av vinkjøleskap kan du besøke skousen.no.