Slik investerer du i aksjer

Å investere i aksjer kan være både spennende og lønnsomt. Du kan ta del i verdensøkonomien, og eie deler av et selskap, som kan være gunstig for deg i lengden. Det er viktig å være klar på risikoen som følger med når man handler aksjer, og her gjelder det å ha god kunnskap.

Når du kjøper en aksjer, er det nemlig med forutsetningen om at bedriften du investerer i, skal øke i verdi, og du tjener noe på avkastningen. Du kan lese mer om kjøp og salg av aksjer her.

Velg hvor du vil handle

Du kan handle aksjer hos en aksjemegler, eller hos en nettmegler. Mange velger den sistnevnte fordi det er enkelt å både kjøpe, selge og holde oversikt. I mange tilfeller er det også billigere, fordi du slipper noen av gebyrene som følger med når du bruker en aksjemegler. Før du starter å handle aksjer på nett, er det viktig å forsikre seg om at siden er trygg og sikker å handle på. Det kan være lurt å velge en med gode tilbakemeldinger, og ellers flere andre fornøyde kunder.

Analyser investeringen

Hos en nettmegler vil du ofte finne analyseverktøy som gjør det lettere å gjøre hensiktsmessige valg, og gode vurderinger av investeringsobjektene. Dette kan for eksempel være live statistikk og informasjon om selskapene. Videre er det viktig å følge med på nyhetene og være sikker på at du har all den informasjonen du trenger å vite om selskapet du investerer i.

Kom i gang

Det er enkelt å komme i gang med kjøp og salg av aksjer. Etter du har opprettet en profil hos en nettmegler, er det bare å finne aksjene du har lyst til å kjøpe. Du kan søke på aksjene hos nettmegleren, g velge hvor mye du ønsker å kjøpe for. Når du velger ditt første investeringsobjekt, kan det være lurt å velge en bedrift du har mye kunnskap om, og som handler innenfor en bransje du interesserer deg for. Du kan også velge å satse på grønn energi og mere miljøvennlige løsninger, som vil være fremtidens måte å leve på.

Det er generelt ønskelig å ha en bred investeringsportfolio, der du eier aksjer hos virksomheter i flere bransjer, dette kan minke risikoen. Det er mulig å bruke funksjonen «copy trading» som lar deg følge kjøpemønstrene til profesjonelle investorer, også selv om du er nybegynner. Dette er et verktøy som blir tilbudt hos en rekke nettmeglere.