Kenya Safari Guide

Kenya er en av de mest populære destinasjonene i Afrika når det kommer til Safari. Når folk tenker på «safari» er Kenya ofte landet de tenker på. Kenya byr på et stort dyreliv og et flott landskap. I denne guiden vil vi ta for oss noe av det viktigste du trenger å vite før du reiser på safari i Afrika.

Den beste tiden å reise på

Kenya er betraktet som en plass du kan reise til året rundt for safariopplevelser. Den mest populære tiden å reise på er under tørrsesongen mellom juni og oktober. Men du bør vite at midtsommeren er den Afrikanske vinteren og du trenger varme klær når du er på safari tidlig på morgenen. Det er best å unngå April og mai fordi dette er klimakset av regnsesongen i Øst-Afrika og veiene er gjørmete.

Et rikt dyreliv

Kenya har et utrolig landskap og rikt dyreliv. Masai Mara er en perfekt destinasjon hvis det er første gang du reiser på safari. Landet er flatt og åpent som gjør det enkelt å oppdage dyreliv. Veiene er godt vedlikehold og mange snakker engelsk. Hvis du reiser mellom Juli og November kan du få med deg den store migrasjonen. Her krysser over to millioner gnuer, sebraer og gaseller over elven Mara til Masai Mara naturreservat. Dette er en av de største begivenhetene å få med seg.

De store 5

Om du ønsker å se de store fem er Kenya plassen å reise. De store fem inkluderer løver, bøfler, leoparder, elefanter og nesehorn. Alle disse dyrene finnes der, men det er vanskelig å se dem på samme plass. Nesehorn er de mest skjedene – selv om de fortsatt finnes i Masai Mara.

Trenger du hjelp med planlegningen av reisen?

Om du kunne tenke deg hjelp med å planlegge safari i Kenya, kan du besøke safaritours.no. Safaritours har mer enn 35 års erfaring med å tilrettelegge reiser med safari til Afrika.