En treningsstrikk kan også benyttes til tung trening

Treningsstrikker markedsføres ofte som et skånsomt og fleksibelt treningsverktøy, men disse strikkene kan også benyttes i forbindelse med relativt tung styrketrening. Det er viktig å huske på at belastning kan tilpasses svært mye, enten ved bruk av flere strikker, forskjellige typer strikker eller hvordan du benytter strikkene.

Velg treningsstrikker som passer til dine behov

Det finnes mange forskjellige treningsstrikker på markedet, ta en titt på https://billigfitness.no/collections/treningsstrikk for å få et lite innblikk i utvalget. For en nybegynner kan det være fristende å velge strikker med håndtak, men ta først en titt på de helt enkle strikkene, som enten er formet som en løkke eller et langt bånd. Disse strikkene er ekstremt fleksible, og kan benyttes til trening av praktisk talt alle muskelgrupper. Det er også derfor treningsstrikker brukes til trening av setemuskulaturen, som ellers kan være vanskelig å trene målrettet.

Treningsstrikker leveres også i en rekke forskjellige motstandsnivåer. Som nybegynner kan det selvfølgelig være smart å begynne med relativt lave motstand, men det er da også mulig å velge strikker som virkelig gir mye motstand og en ekstra har treningsøkt. Når det gjelder strikker vil selve plasseringen og bruken av strikkene også ha mye å si for motstanden og treningseffekten.

Forskjellige treningsøkter med strikker

Det er mulig å gjennomføre øvelser som knebøy, brystpress eller sideløft med strikker. Som hovedregel vil en rekke øvelser der kroppen benyttes som motstand også kunne forsterkes med en treningsstrikk eller to.

I den forbindelse er det også greit å være klar over at fargene på strikker ikke bare har med det estetiske å gjøre. Strikkene er vanligvis fargekodet i henhold til strikkens motstand. Det er gull verdt når du raskt og greit skal finne riktig strikk i sekken. Det er altså ikke nødvendig å sortere strikkene pent for å ha oversikt – det er det allerede noen som har tenkt på.