Velg riktig vektvest – og få mer ut av treningen

En vektvest kan være svært anvendelig i forbindelse med en rekke forskjellige treningssituasjoner, og det gjelder både utholdenhetstrening og styrkeøvelser. Samtidig er det sikkert noen vektvester som støver ned rundt om i norske hjem, så her gjelder det å passe på å velge riktig.

Vektvester som kan tilpasses

Det er lurt å velge en vektvest som kan tilpasses med løse vekter, og det gjelder uansett ambisjoner og form. Det er vanlig at en vektvest som kan tilpasses veier bare omtrent ett kilo uten vekter, men med ekstra vekter kan vekten økes til for eksempel 10 eller 15 kg.

Denne fleksibiliteten gjør det mulig å tilpasse vektvesten til forskjellige situasjoner, men dessuten også til forskjellige brukere. Det kan være gull verdt, og gjør det mye enklere å faktisk bruke vektvesten.

Tung belastning til styrke, og litt lettere til utholdenhet

Det er alltid viktig å sette seg nøye inn i hvordan utstyr til trening egentlig skal benyttes, både for å unngå skader og oppnå optimal treningseffekt. Det gjelder også vektvester.

En vektvest kan benyttes i forbindelse med nesten alle typer trening, men det er viktig å tenke over hvordan bruken av vektvesten påvirker treningsøkten. Vektvesten kan være et ypperlig komplement i øvelser der kroppen benyttes som vekt, i og med at vesten gjør at du må jobbe med større motstand. Samtidig vil den opplagt ikke ha like stor effekt hvis du for eksempel trener med manualer.

En vektvest kan også benyttes til løping eller gåing. Det er kanskje særlig i forbindelse med seige oppoverbakker som vektvesten virkelig kommer til sin rett, da du får ekstra vekt som må flyttes oppover. Denne type trening legger dessuten ikke så mye ekstra belastning på knær og føtter. I bratte nedoverbakker er det viktig å være forsiktig, og du kan også med fordel benytte vesten med litt lavere vekt under en løperunde.