Slik får du forbrukslån med laveste rente

Dersom du trenger raske penger, er forbrukslån din beste finansieringsløsning. Det første du bør gjøre da, er å skaffe deg oversikt over de beste betingelsene slik at du kan få et forbrukslån med den laveste renten.

Skal du ta opp et forbrukslån så vil du naturligvis finne det lånet som koster deg minst mulig. Samtidig er forbrukslån flest et langt billigere alternativ enn for eksempel kredittkort, selv om mye av grunnen til dette avhenger av nedbetalingstid og lånebeløp.

Hva bidrar til at rentene blir lavere på forbrukslån?

Alle som tar opp forbrukslån blir vurdert på individuell basis etter at en kredittsjekk blir gjennomført. Det er denne sjekken som i bunn og grunn bestemmer hvilken rente du får på lånet.

TIPS! Bruk en forbrukslån kalkulator for å finne den beste effektive renten på lånet du ønsker.

Dette sjekker banken om deg når du søker om forbrukslån

Blant de viktigste tingene sjekker banken dette:

Kredittscore – Det beste du kan vise for banken, er at du har god kontroll over egen økonomi. En god kredittscore betyr at du ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker, og at du er en sikker betaler innen fristene du har.

Fast inntekt – Har du en stabil og god inntekt viser du banken at du har en god betalingsevne og derfor er i god stand til å betjene et forbrukslån. Naturligvis har også lønnsgraden din litt å si for hvor mye penger du kan låne.

Nedbetalingstid – Et forbrukslån som du skal betale ned over lengre tid, betyr lavere rente selv om dette også vil si at totalkostnaden blir større. Derfor vil ikke dette være lønnsomt dersom du ser mest på totalkostnaden.

Gjeld – Dersom du ikke har eksisterende gjeld vil du få en mye lavere rente.

Økt konkurranse blant bankene betyr lavere rente for deg

Hvis du eksempelvis benytter en låneagent til å hente inn tilbud for deg, vil alle samarbeidsbankene til låneagentene konkurrere om deg, og for å få nettopp deg som kunde velger mange derfor å tilby sin laveste rente. Med andre ord vil du tjene mye på denne konkurransen.