Hva er mest praktisk – vinskap på kjøkkenet eller i kjelleren?

Det kan høres ut som et luksusproblem å velge mellom å plassere vinskapet på kjøkkenet eller nede i kjellere, og det er selvfølgelig langt fra alle som i det hele tatt har et valg. Samtidig kan det være smart å vurdere alle muligheter hvis du er så heldig at du har ledig plass begge steder. Vinskap er helt klart blant de kategorier tilbehør til vin som er i vinden om dagen, se her for et lite utvalg av forskjellige modeller.

Praktisk og diskre på kjøkkenet

I dag finnes det altså en mengde forskjellige vinskap å velge mellom, og det betyr også at det finnes mange plasseringsvennlige alternativer. Frittstående skap kan passe godt inn på noen kjøkken, og et eksklusivt vinskap i full høyde kan komplementere mange forskjellige kjøkkeninnredninger. Integrerte modeller kan være et godt alternativ når det er snakk om litt mindre skap, som kan integreres i innredningen på lik linje med for eksempel mikrobølgeovn eller kaffemaskin.

Husk på at det i mange tilfeller selvfølgelig er praktisk med noen vinflasker tilgjengelige på kjøkkenet, men samtidig er det kanskje ikke behov for å ha hele vinsamlingen på utstilling?

Godt om plass til langtidslagring i kjelleren

Det er få norske kjellere som tilbyr optimale forhold når det gjelder lagring av vin. Selv om kjelleren kan være kjølig og mørk om vinteren, vil det vanligvis være store variasjoner i temperatur og fuktighet gjennom de forskjellige årstidene. Derfor er det også nesten alltid nødvendig med en egen løsning for styring av temperatur og fuktighet. Et stort vinskap kan være ypperlig for en mellomstor vinsamling, men husk også på at det finnes egne kjøleaggregater. Disse kan gjøre om et helt rom til en vinkjeller med optimale forhold, ikke ulikt kjølerommene som faktisk var relativt vanlige for bare noen tiår siden. Hvem hadde kunnet tro at kjølerom ville få en liten renessanse med god vin?