Monthly Archives

oktober 2020

frunder.no-www.altonheim.com-19-10-2020_16026951296933

Derfor har materialvalg så mye å si når du velger sofa

Annonsørinnhold

Materialvalg har mye å si når det gjelder møbelkonstruksjon, og egenskapene til forskjellige materialer reflekteres i alt fra pris til bruksområder og vedlikehold. I forbindelse med innkjøp av Premium designer sofaer er det ekstra viktig å være klar over hvor viktig valg av material er.

Naturlige materialer som er holdbare og enkle å rengjøre

Naturlige materialer har mange fordeler. De er ikke bare pene å se på, heltre og naturlige fibre er både holdbare og enkle å rengjøre. De aller fleste sofaer har en ramme laget av tre i noen form, med unntak av noen som har rammer i metall. Valget av råstoff skiller likevel mer eksklusive sofaer fra de enklere masseproduserte. Der rimeligere modeller er laget med plater og finer, så benyttes heltre i større grad i mer eksklusive designsofaer.

Det er mulig å lage sofatrekk i praktisk talt alle typer stoff, skinn eller hud. De forskjellige materialene har sine egne fordeler og ulemper. Skinn og hud er flotte materialer med lang holdbarhet, forutsatt at man passer godt på det. En fordel med skinn er at slitasje over tid gir en naturlig pen patina.

Når det gjelder stoff, så kan disse alternativene grovt deles inn i bomull, syntetiske fibre eller ull. Det finnes selvfølgelig flere andre alternativer, men disse tre gruppene representerer en stor andel og viktige egenskaper. Bomull kan vaskes i maskin, noe som kan være en stor fordel for barnefamilier. Samtidig slites bomullsfibrer selvfølgelig, og det er ikke mulig å vaske denne type trekk et ubegrenset antall ganger. Syntetiske fibre kan også ofte vaskes, forutsatt at trekket kan fjernes fra sofaen. Til håndlagde designsofaer så er det likevel vanlig å unngå syntetiske materialer.

Ull er også et spennende alternativ til sofatrekk. Dette materialet må også passes på, men ull er et meget holdbart materiale med selvrensende egenskaper.

Velg materialer som passer til bruksområdet og miljøet

Det er lett å bli blendet av elegante design og pene overflater, men samtidig er det nødvendig å ta høyde for realitetene i hjemmet der sofaen skal benyttes. Dette er likevel en balansegang, og det er spesielt mange barnefamilier som kjøper sofaer og andre møbler kun basert på praktiske hensyn. Det er selvfølgelig smart å ha søl og realiteter i bakhodet, men samtidig skal man ikke undervurdere hva som er mulig å passe på i et hjem med barn.

Skinn er et gunstig materiale når det gjelder å raskt kunne tørke vekk søl og små uhell. I og med at skinn er naturlig vannavstøtende, så er det absolutt mulig å velge lysere skinntoner uten at det skaper store problemer.

Forskjellige stoffmaterialer er litt mer utsatt for flekker, men så lenge man er forberedt for rask flekkfjerning trenger det ikke å være et problem. Det kan være smart å se på mulighetene for å ha en enkel teppe- eller tekstilrenser tilgjengelig, disse trenger ikke koste en formue. Med et slikt rengjøringsverktøy er det mulig å fjerne flekker og smuss raskt og effektivt. Så ikke la redselen for flekker stoppe deg fra å velge et spennende materiale.