Monthly Archives

desember 2019

pexels-photo-312080_15768608456015

Vinkjøleskap kjøpsguide

Et vinkjøpeskap er perfekt for vinsamlingen din. Et vinkjøpeskap lagrer vinen din i varmere temperaturer enn det et vanlig kjøleskap gjør. Med andre ord er det laget spesifikt som en vinkjøler. Dette passer svært godt til rødvin, hvitvin, champagne og andre sprudlende viner. Denne guiden vil ta for seg noe av det viktigste du trenger å vite for å kjøpe et nytt vinkjøleskap.

Om vinlagring

En kjølig temperatur er viktig, men ikke for kjølig. Å lagre vin med en temperatur over 21 grader celsius vil eldre vinen raskere, og hvis temperaturen øker kan du potensielt ødelegge vinens smak og aroma. Hvis du i motsetning lagrer vinen for kaldt kan vinen fryse og væsken og føre til at korken presses ut. En foretrukket temperatur er mellom 7° C og 18° C hvor den perfekte temperaturen er 12-13°C. En stødig temperatur er viktig når man lagrer vin. Når du lagrer vin er det viktig å unngå store svingninger i temperatur. Dette kan enkelt gjøres med et vinkjøleskap.

Hva er forskjellen mellom et vanlig kjøleskap og et vinkjøleskap?

Du lurer kanskje på om du kan lagre vinen din i et vanlig kjøleskap. Det korte svaret er nei. Det er flere grunner til at du bør unngå å lagre vinen din i et vanlig kjøleskap. Et vanlig kjøleskap er kjøligere enn et vinkjøleskap som gjør at temperaturen ikke er optimal for vinen. Om du har vinen i et vanlig kjøleskap med masse mat i, kan dette potensielt føre til at lukt fra mat penetrerer korken og vinen får en ubehagelig smak. Vin bør lagres med annen vin og ikke med mat. Et vinkjøleskap er spesiallaget for å oppnå de beste forholdene for vinen, så det er helt klart det beste valget om du ønsker at vinen din skal holde seg bra langsiktig. For et variert utvalg av vinkjøleskap kan du besøke skousen.no.

seng_tilbud_15705124948086

Kjøpe seng på tilbud

Det å gå til anskaffelse av ny seng er en ganske stor investering, selv om det ikke er en avgjørelse vi foretar så veldig ofte. I tillegg er det å velge en riktig seng en viktig avgjørelse siden vi oppholder oss nesten 1/3 av levetiden vår i en seng.

Ikke betal mer enn nødvendig

Når vi så først bestemmer oss for å kjøpe ny seng så kan det være viktig å ikke betale mer enn høyst nødvendig for sengen. Spesielt ikke en høyere pris på samme seng fordi vi ikke sjekket om noen har den på tilbud.

Hvem har tilbud, hvor

Det å finne ut hvem som eventuelt har sengen du ønsker, på tilbud og hvor de befinner seg, er ikke alltid like lett. Da kan det å benytte seg av Internett være en god løsning. Veldig ofte legger de ulike butikker og kjeder ut tilbudene sine på sosiale medier. Og i så fall blir dette fanget opp av Google slik at et velutformet søk på Google kan gi deg det svaret du ønsker. Søk av typen «tilbud på seng», eller «kontinentalseng tilbud» hvis det er denne typen seng du er på søk etter, vil kunne avsløre om sengen finnes på tilbud ett sted som egner seg for deg å handle.

Egne nettsider med prissammenligning

I tillegg finnes det egne nettsider som har spesialisert seg på å fortelle forbrukere hvor det er rimeligst å handle de ulike produktene. Nettsider som «prisjakt.no» for å nevne en av dem. På denne typen sider kan du søke på spesifikke produkter å få opp hvem som selger denne varen rangert etter pris.

Nettbutikker

Slike egne mindre søkemotorer har sjelden oversikt over tilbud på nettbutikker slik at dette er noe du må sjekke opp i tillegg, ved at de fleste varer nå også er å få kjøpt direkte på Internett og fraktet hjem til deg. Også såpass store varegrupper som senger.