Monthly Archives

november 2019

pexels-photo-1233286_15749539500589

Kenya Safari Guide

Kenya er en av de mest populære destinasjonene i Afrika når det kommer til Safari. Når folk tenker på “safari” er Kenya ofte landet de tenker på. Kenya byr på et stort dyreliv og et flott landskap. I denne guiden vil vi ta for oss noe av det viktigste du trenger å vite før du reiser på safari i Afrika.

Den beste tiden å reise på

Kenya er betraktet som en plass du kan reise til året rundt for safariopplevelser. Den mest populære tiden å reise på er under tørrsesongen mellom juni og oktober. Men du bør vite at midtsommeren er den Afrikanske vinteren og du trenger varme klær når du er på safari tidlig på morgenen. Det er best å unngå April og mai fordi dette er klimakset av regnsesongen i Øst-Afrika og veiene er gjørmete.

Et rikt dyreliv

Kenya har et utrolig landskap og rikt dyreliv. Masai Mara er en perfekt destinasjon hvis det er første gang du reiser på safari. Landet er flatt og åpent som gjør det enkelt å oppdage dyreliv. Veiene er godt vedlikehold og mange snakker engelsk. Hvis du reiser mellom Juli og November kan du få med deg den store migrasjonen. Her krysser over to millioner gnuer, sebraer og gaseller over elven Mara til Masai Mara naturreservat. Dette er en av de største begivenhetene å få med seg.

De store 5

Om du ønsker å se de store fem er Kenya plassen å reise. De store fem inkluderer løver, bøfler, leoparder, elefanter og nesehorn. Alle disse dyrene finnes der, men det er vanskelig å se dem på samme plass. Nesehorn er de mest skjedene – selv om de fortsatt finnes i Masai Mara.

Trenger du hjelp med planlegningen av reisen?

Om du kunne tenke deg hjelp med å planlegge safari i Kenya, kan du besøke safaritours.no. Safaritours har mer enn 35 års erfaring med å tilrettelegge reiser med safari til Afrika.

pexels-photo-1457847_15717678268943

Baderom med lekkert design

Baderommet er et av de rom i huset hvor vi tilbringer mye tid, og besøker opptil flere ganger daglig. Det er også et rom som blir besøk av gjester, og derfor ønsker vi ofte at baderommet skal fremstå flott og ryddig. Når man velger å renovere et bad, eller eventuelt bare å skifte ut baderomsinnredningen er det flere ting man med fordel kan ta stilling til, både i forhold til hvordan innredningen skal se ut, men også i forhold til hvilke praktiske egenskaper innredningen skal ha. For eksempel er det slik at en familie med barn, ofte har et større behov for oppbevaring på sitt badeværelse enn hva en singel person har. Det kan ofte være slik at et baderomsmøbel har flere forskjellige muligheter til oppbevaring, og ofte kan tilpasses den enkelte kundes behov.

Dansai leverer baderomsinnredning i godt håndverk, som har dype røtter i den danske designertradisjon, som har hittet stort i de norske hjem, og vunnet en plass i mange hjerter. Dansai leverer baderomsmøbler i stilrent design, som er med til å gi ditt bad en flott finish, samtidig som du kan få mange forskjellige praktiske løsninger som passer inn i akkurat ditt bad. Det er også slik at en fornyelse på baderommet ofte er med til å heve verdien på din bolig, og en slik investering er ofte en stor avgjørelse, da ditt nye bad eller din nye badromsinnredning er noe du skal være glad for mange år frem i tid. Med Dansai kan du videreføre den røde tråd igjennom din bolig, slik at de forskjellige rom står i stil med hverandre, og skaper de samme rammer rundt om i ditt hjem. Dersom du er i tvil om hvilke bad innredning du skal velge i ditt bad, kan du se deres store sortiment, og dermed sørge for at du finnet er produkt som passer perfekt i ditt hjem.

Gjør-det-selv

Verdien av å gjøre ting selv

Det å gjøre ting selv er undervurdert, og det å klare å gjøre det selv er også en undervurdert kvalitet og evne i folk. Det er en grunn til at folk i større grad søker seg bort fra håndarbeid og fysisk jobb, for å heller jobbe ved en PC og drive med økonomi eller markedsføring. Derfor ser man også i økt grad at det kommer innvandrere som gjør de typene av jobber, og hvorfor innvandrere er en så vital del av samfunnet. Det er også andre grunner naturligvis, men det å bygge noe, eller lage noe, selv er virkelig tilfredsstillende.

Bare gå inn på en side som selger utstyr for håndarbeid og du kommer raskt til å se hva du egentlig kan gjøre med dine egne hender, som betyr at du kan spare penger, og bli dyktig på noe. Mye avhenger på interesse så klart, men finnes det virkelig massevis av gode grunner til at man skal bestille ting man kan lage selv til dyre penger fra utlandet, når man kan bare kjøpe material selv, og lage det man vil ha. Uansett så høres det i hvert fall veldig praktisk ut og det å skaffe seg nye evner skader aldri. En annen ting å tenke på er jo verdien av å gi noen du er glad i noe du har laget selv, noe du har brukt tid og energi på. Kontra det å klikke på en skjerm noen ganger før du får det levert til deg, pakket og klart til levering.

DIY er jo et buzzord for tiden, og betyr Do It Yourself, noe som flere og flere har fått sansen for og noe som øker verdien til gjenstanden. Det er bedre at noen håndlager noe, enn at det blir laget av en robot i en sjelløs fabrikk. Det er i det minste det flere av oss virker å føle.